F.A.Q

SOALAN LAZIM TENTANG BIOBAX COOL THERAPHY

1.Apakah produk Biobax ini mendapat kelulusan KKM?
Produk ini telah di uji secara klinikal dan selamat digunakan untuk membantu melegakan kesakitan dgn segera serta telah mendapat kelulusan KKM. Dgn NOT : NOT151103971K

2. Adakah produk Biobax ni halal?
Produk biobax ini menggunakan bahan 100% organic dan tiada campuran bahan2 terlarang yang tidak halal. Justeru selamat dan suci untuk digunakan.

3. Dimanakah produk Biobax diperbuat?
Produk ini 100% produk buatan muslim,dan produk tempatan buatan Malaysia. Boleh digunakan tanpa rasa was-was.

4. Adakah penggunaan Biobax memberi kesan irritasi pada kulit?
Produk Biobax menggunakan bahan natural organic dan sangat mesra pada kulit. Serta tidak meninggalkan kesan irritasi / kerengsaan pada kulit.

5. Adakah wanita hamil boleh menggunakannya?
Wanita hamil boleh menggunkannya. Ia juga sangat memberi kelegaan pada ibu yang mengandung.Terutama pd bhgn belakang & kaki.

6.Adakah ia sesuai digunakan oleh kanak-kanak?
Nasihat penggunaan untuk kanak-kanak yang menggunakan mestilah berumur 12 tahun keatas. Ini kerana terdapat sedikit kesan panas tetapi melegakan. 

7. Adakah Biobax boleh hilangkan sakit xx ?
Biobax memberi kesan kelegaan dalam kadar segera kerana menggunakan essential mineral oil yang sangat cepat meresap kedalam kulit. Ia sangat berkesaan memberi kelegaan kepada sakit belakang, sakit lutut, sakit sendi, seliuh, keradangan otot, sakit lutut , resdung selesema,demam,asthma biasa dan sebagainya.

8. Berapa lama kesan yang akan diperolehi oleh pengguna setelah gunakan Biobax..?
Kesan penggunaan dapat dirasai seawal 2 hingga 5 minit selepas sapuan hingga lebih 5 jam.

9. Adakah bio bax menggunakan bahan kimia terlarang?
Tidak, Biobax menggunakan 100% bahan organic dan tidak menggunakan bahan kimia terlarang, dan juga telah mendapat kelulusan kkm. Bahan yg digunakan dikaji dgn teliti dan diformulasi oleh ahli kimia yg bertauliah serta ramuan yg digunakan sgt sesuai untuk kelegaan yg cepat.

10. Adakah perlukan penggunaan berterusan untuk kesan berpanjangan?
Sapuan akan memberi kesan kelegaan segera. Jika merasa lagi sakit selepas penggunaan dalam tempoh tertentu, teruskan sapuan yang berulang untuk kesan kelegaan yang berpanjangan.

11. Bagaimanakah cara untuk mendapatkan produk ni?boleh cod x?
Produk boleh didapati daripada HQ melalui tempahan secara online dan juga agen yang berdaftar.

12.Apakah kebaikan produk?
Produk dapat memberikan kelegaan pada sakit pinggang, sakit belakang, sakit lutut, sakit sendi, stress,resdung ringan, selesema, kekejangan otot, senggugut,seliuh serta keletihan.

13.Tinggalkan kesan berminyak x?
Biobax tidak meninggalkan kesan berminyak, kerana menggunakan essential oil yang sangat cepat meresap kedalam apidermis kulit. Nano molekul dlm biobax membantu penyerapan ke dlm kulit secara lebih effective dan berkesan. 

14.Ada bau minyak angin yang x menyenangkan x?
Bio bax tidak mengeluarkan bau minyak angin yang tidak menyenangkan, hanya bauan seperti mint sahaja dan berbau menyenangkan.

15. Saiz berapa ml?
Saiz 50 ml. Sesuai unt kegunaan keluarga.

16. Ada offer x?
Potongan harga rm15, dan kos pos ditanggung sepenuhnya. Rm85-rm15= rm70 sahaja. FREE POSTAGE

17. Cara guna?
Sembur pada bahagian sakit dan sapu rata, untuk kesan yg lebih melegakan gunakan 2-3 kali semburan pada tempat sakit yang sama. Urut membulat pada bahagian sakit.

18.Apa ingredient?
Sila rujuk helaian ingedients

19. Kenapa mahal?
Bahan2 yang digunakan menggunakan bahan organic dan tidak menggunakan bahan kimia terlarang. Ia juga mengandungi essential mineral oil yang tinggi kos penghasilannya serta lebih berkualiti dari segi penyerapan pd kulit.